Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureștenii, fără apă caldă și căldură

Bucureștenii, fără apă caldă și căldură

DISTRIBUIȚI

 138575 – 23072015 –  Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că situația sistemului de termoficare București este o problemă de interes major, trăgând și un semnal de alarmă asupra RADET.

”În fiecare an, de 7 ani de zile, în septembrie – octombrie, încep reluarea aceleiași probleme – încălzirea, apa caldă – este vorba de sistemul public de termoficare București, necesar pentru asigurarea unui trai decent. Discutăm despre o problemă de interes public major. Politicianismul ieftin, șmecheria, impostura și interesele meschine nu au ce căuta în aceste chestiuni atunci când este vorba despre traiul cetățenilor. Singurul lucru care este important și dictează este interesul cetățenilor. În numele acestui oraș, în calitate de primar general, vreau să trag un semnal de alarmă asupra RADET. Sistemul serviciului de termoficare nu mai poate fi amânat sau tolerat. Singurii care au de suferit sunt cetățenii. Oricât de mulți bani am îndreptat către ELCEN, nu au fost de ajuns. Plătim penalități la penalități către ELCEN. Dorința ELCEN nu a fost niciodată să se unească. Motive au fost invocate vreo 40”, a spus Oprescu.

Viceprimarul general al Capitalei, Cornel Pieptea, a adresat pe 5 iulie o scrisoare deschisă lui Gabriel Oprea, pe atunci premier interimar, în care afirma că situaţia financiară a RADET este extrem de dificilă, riscând să intre în insolvență. Pieptea a atras atenţia asupra Memorandumului privind fuziunea ELCEN – RADET, despre care spunea că, la doi ani după ce a fost aprobat de guvern, soarta sa este incertă. Într-o scrisoare deschisă, viceprimarul a solicitat, de altfel, să fie lămurit dacă Memorandumul privind fuziunea ELCEN-RADET mai este sau nu de actualitate. ”În cazul în care confuzia va persista ca și până acum, iar guvernul nu-și va asuma responsabilitatea unei decizii, indiferent care este aceasta, veți fi responsabil, alături de Victor Ponta și Sorin Oprescu de soarta sutelor de mii de bucureșteni afectați de un colaps iminent al RADET”, se preciza în document. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.