Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: A scăzut încrederea românilor în preşedintele Klaus Iohannis

Bucureşti: A scăzut încrederea românilor în preşedintele Klaus Iohannis

DISTRIBUIȚI

138593 – 23072015 –   Un sondaj INSCOP arată că şeful statului pierde teren şi este pe un trend descendent. Astfel, 61 la sută dintre cei care au răspuns studiului mai au încredere în preşedinte, un procent în scădere cu aproape 4% faţă de luna aprilie. Asta în condiţiile în care au trecut doar şapte luni de la alegeri. Şeful statului rămâne însă în fruntea clasamentului urmat de guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi de George Maior, recent numit ambasador la Washington.

            De la 65 la sută cu cât era cotat preşedintele Klaus Iohannis la capitolul încredere în luna aprilie, acum şeful statului a ajuns la 61, 6 la sută.

            Sunt cifrele sondajului INSCOP care îl poziţionează pe şeful statului pentru prima dată pe un trend descendent în ceea ce priveşte încrederea românilor. Iohannis rămâne însă în topul clasamentului  la acest capitol, fiind urmat de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, care a înregistrat însă o uşoară creştere faţă de luna aprilie, de aproximativ 2 la sută. Pe locul al patrulea se situează premierul Victor Ponta cu 21,7%, în scădere faţă de aprilie când înregistra 24,4%.

            Şeful Executivului se află practic la acelaşi nivel cu Sorin Oprescu care se bucură de încrederea a 21,6% dintre respondenţi.

            17, 4 la sută dintre dintre cei care au răspuns sondajului il preferă pe vicepremierul Gabriel Oprea, într-o perioadă în care acesta a fost şeful interimar al Guvernului.

            Barometrul „INSCOP- Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul. Sondajul a fost realizat în perioada 09-14 iulie 2015, volumul eșantionului a fost de 1075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.