Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Captură-record de heroină

Bucureşti: Captură-record de heroină

DISTRIBUIȚI

138736 – 29072015 –  Autoritățile române au anunțat miercuri cea mai mare captură de heroină din România de după 1990, și anume o captură de 40 de milioane de euro, potrivit șefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, citat de B1.ro.

            Heroina era tranzitată pe teritoriul României de către o grupare de cetățeni români și turci, 11 persoane fiind duse la audieri, iar patru dintre acestea au fost reținute și vor fi prezentate în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

            Primele informații referitoare la această grupare au apărut în urmă cu 4 ani, numele de cod folosit fiind ”Green Arrow”- ”Săgeata verde”.

            Țara de origine este cel mai probabil, potrivit șefului DIICOT, Afganistan. România era țara de tranzit, țările vizate fiind Ucraina, Turcia și țări din vestul Europei. Destinatar era Olanda, de unde marfa pleca spre țări din vestul Europei. Pachetele erau îmbibate cu piper si boia iute

            Cele 330-340 de pachete de heroină care aveau 300 de grame erau băgate în câte un rezervor de tir. Anterior, au fost făcute 7-8 transporturi.

            Acesta este un dosar realizat prin colaborare europeană. Potrivit autorităților române, traficanții nu sunt cooperanți, aceștia încercând de mai multe ori să schimbe locul drogurilor. – PROMPT MEDIA

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.