Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cătălin Ivan: După Geoană, Dragnea vrea să-l „omoare” şi pe Ponta

Bucureşti: Cătălin Ivan: După Geoană, Dragnea vrea să-l „omoare” şi pe Ponta

DISTRIBUIȚI

138324 – 14072015 – Europarlamentarul Cătălin Ivan, exclus anul acesta din PSD, îl atacă dur pe coordonatorul politic al partidului Liviu Dragnea, în contextul retragerii lui Victor Ponta de la șefia formațiunii. Cătălin Ivan afirmă că „ceea ce face Liviu Dragnea în ultima perioadă nu poate crea decât indignare, revoltă și repulsie”, susținând că acesta l-a „omorât” pe Geoană, iar acum a trecut la Ponta.

            „Dacă ce i se întâmplă zilele acestea lui Victor Ponta poate fi privit cu o anumită frustrare și dezamăgire de către membrii de partid care, ca și mine, au crezut cu toată convingerea într-un proiect de reformare a PSD, ceea ce face Liviu Dragnea în ultima perioadă nu poate crea decât indignare, revoltă și repulsie. Singurul merit pe care l-a avut vreodată Dragnea în PSD este că a rafinat până la nivelul de artă tipul de politician „lipitoare”. Acel gen de politician fără vreo calitate deosebită în afară de oportunismul feroce și capacitatea de a se face util, de a se da bine pe lângă șef, de a băga pe cât se poate capul în toate pozele cu acesta, de a-l dubla până la identificare în tot ce face și spune. Un astfel de personaj se hrănește cu imaginea celui pe care îl servește în speranța că va ajunge în locul lui la un moment dat. Liviu Dragnea nu a făcut decât să stea lipit de Mircea Geoană și Victor Ponta, să încerce cu disperare să transfere din imaginea acestora în scopul clar de a le lua locul. L-a omorât pe Geoană, a trecut la Ponta. Acum consideră că i-a venit rândul să conducă partidul”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

            „Îi transmit lui Liviu Dragnea că nu există altă variantă de a conduce acest partid decât printr-un congres. Membrii de partid sunt cei care trebuie să decidă cine conduce partidul și în ce direcție trebuie să mergem, în niciun caz Comitetul Executiv. Atacându-l pe Victor Ponta nu va ajuta nici partidul și nici el nu va ajunge să-i ia locul. Comitetul Executiv are o singură decizie de luat, iar aceasta trebuie să fie data congresului”, își încheie europarlamentarul mesajul.

            Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu există nimeni în funcţia de preşedinte interimar al partidului, așa cum a lăsat se înțeleagă Rovana Plumb, ci doar un „loc gol”, vorbind de o demisie a lui Victor Ponta, și nu de o suspendare a acestuia de la șefia partidului.

            „PSD nu este un partid care poate fi condus prin delegare, e un partid mare, un partid aşezat. Acum este nevoie de o legitimare în Comitetul Executiv Naţional. Nu există nimeni în funcţia de preşedinte interimar, deci noi nu avem preşedinte interimar, avem preşedinte care şi-a dat demisia şi este un loc gol”, a spus Dragnea. Potrivit acestuia, cel mai târziu săptămâna viitoare ar trebui să aibă loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

            În opinia lui Dragnea, Ponta a făcut o greșeală retrăgându-se. „Eu sper ca o greșeală să nu fie urmată și de o a doua greșeală (referire la retragerea din funcția de premier – n.r.). Eu i-am spus să nu o facă. Eu am avut o discuție cu el dimineața, nu vreau să analizez prea mult. Motivele și le-a spus în acea scrisoare. Ar mai fi trebuit să aștepte, zic eu, să vedem ce se întâmplă cu acest dosar, însă fiecare are dreptul să ia decizii și pentru el și pentru partid”, a afirmat Liviu Dragnea la sediul partidului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.