Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cătălin Predoiu: Demisia condiționată – ”neconstituţională”

Bucureşti: Cătălin Predoiu: Demisia condiționată – ”neconstituţională”

DISTRIBUIȚI

 138399 – 16072015 – Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a calificat, joi, drept „neconstitutionala” varianta invocata de premierul Victor Ponta privind o eventuala demisie din functie, respectiv existenta unui acord in baza caruia presedintele Romaniei sa nominalizeze un sef al Executivului tot din randul actualei coalitii de guvernare.

            „Din punct de vedere politic arata ca premierul Victor Ponta nu a inteles nimic din votul de anul trecut la prezidentiale, iar din punct de vedere juridic, constitutional demonstreaza pe deplin nivelul de cunostinte pe care il are premierul Victor Ponta, jurist de altfel. Deci, este o propunere neconstitutionala si cred ca nici nu merita sa stam prea mult asupra ei. Il luam prea in serios pe Victor Ponta”, a sustinut Predoiu, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, la o dezbatere organizata la Palatul Parlamentului pe tema Strategiei de Securitate Nationala, potrivit Hotnews.ro.

            Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, raspunzand unei intrebari, ca ar fi dispus sa-si dea demisia din functie doar daca presedintele Klaus Iohannis ii va garanta, printr-un „acord politic” scris, ca noul sef al Executivului va fi tot din partea actualei coalitii de guvernare.

            „La partid am plecat eu si la conducere au venit niste oameni din PSD care au fost alaturi de noi. La Guvern, eu nu imi dau demisia ca sa vina cineva de la PDL, dl Predoiu spre exemplu. Daca exista un acord politic semnat cu dl Iohannis, si ramane aceasta coalitie la guvernare, atunci sigur (ca isi da demisia – n.red.)” a spus Ponta. – PROMPT MEDIA

fotro:facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.