Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cătălin Predoiu: Relaxarea fiscală s-a făcut prin stoparea investiţiilor

Bucureşti: Cătălin Predoiu: Relaxarea fiscală s-a făcut prin stoparea investiţiilor

DISTRIBUIȚI

 138433 – 17072015 – Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat vineri că respingerea noului Cod Fiscal de către președintele Klaus Iohannis s-a datorat unei guvernări proaste, având în vedere că relaxarea fiscală s-a făcut prin stoparea investițiilor, informează B1 TV.

            Predoiu a mai spus că argumentele invocate de șeful statului în respingerea Codului Fiscal sunt corecte, având în vedere că acest proiect nu a fost însoțit de măsuri de reformă economică puse în aplicare de Guvernul Ponta, de reluarea investițiilor publice și de reformele aplicate în cadrul companiilor publice.

            ”Aceste măsuri de acompaniere a Codului Fiscal absolut necesare nu au fost pregătite. Reexaminarea Codului Fiscal se impune ca urmare a unei proaste guvernări”, a subliniat Predoiu.

            Guvernul Ponta, a mai susținut Cătălin Predoiu, a contractat o datorie publică uriașă prin stoparea investițiilor publice.

            ”Guvernul a eșuat la măsurile de contrabalansare a Codului”, a declarat acesta.

            ”Aș dori să reamintesc faptul că PNL a atras atenția asupra nevoii de acompaniere  a Codului Fiscal. Înainte de trimiterea în Parlament, cât și în timpul dezbaterilor, PNL a subliniat că este o politică  bună relaxarea fiscală numai dacă se continuă reformele economice și nu se perturbă politicile fiscale. Alături de colegii mei am spus: suntem pentru politici de încurajare a politicii economice numai în cazul în care guvernul continuă reformele politice în companiile de stat. Riscul ca Guvernul Ponta să dezechilibreze statul este evident”, a afirmat Predoiu.

            Predoiu a respins declarațiile ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, conform cărora PNL nu a vorbit despre măsuri de acompaniere a Codului Fiscal.

            ”Este fals. În programul PNL, la pagina 89 începe capitolul Finanțe și bugete, începe cu trei pagini de măsuri de acompaniere, reformă în economie pentru a se pregăti o eventuală măsură fiscală. Îi indic domnul Teodorovici să citească paginile 89, 90, 91. Îl invit să vadă că după trei pagini menționăm obiectul de reducere al TVA și a altor taxe. PNL s-a comportat onest și a spus adevărul. Chiar și după adoptarea Codului Fisclal, am cerut premierului un plan de măsuri concrete, să se reia investițiile publice, reformele companiilor de stat”, a spus acesta.

            ”Cred însă că cel mai elocvent privind lipsa de viziune în economie sunt chiar cuvintele lui Ponta care a spus în Parlament: anul ăsta am bani. Nu așa se păstrează încrederea pe termen lung din partea partenerilor, cetățenilor”, a mai declarat Caătălin Predoiu.

            În ceea ce privește acuzația lansată de premierul Victor Ponta la adresa PNL, pe care i-a acuzat de mimetism politic, Predoiu a subliniat că acesta deplasează discuția de la o problemă de guvernare care este încă restantă la una politică.

            ”Așa cum am demonstrat, programul PNL, noi am spus încă dinainte de a se adopta codul că este nevoie de reforme pentru a se aplica cu succes. Proasta guvernare a compromis pentru moment o politică care la un moment dat, trebuie aplicată din nou”, a conchis acesta. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.