Acasă Politic Bucureşti: CSM: Procurorul Emilian Eva a fost suspendat din funcţie

Bucureşti: CSM: Procurorul Emilian Eva a fost suspendat din funcţie

DISTRIBUIȚI

 138304 – 13072015  – Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat in sedinta de luni suspendarea din functie a procurorului Emilian Eva de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, ca urmare a dispunerii fata de acesta a masurii arestarii preventive, potrivit unui comunicat al CSM.

            Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vinerea trecuta arestarea preventiva pentru 30 de zile a procurorului Emilian Eva de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, cercetat penal de DNA pentru luare de mita, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, fals in declaratii.

            Decizia nu este definitiva.

            Emilian Eva a devenit cunoscut dupa ce a instrumentat dosarul privatizarii ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani inchisoare.

            Initial, procurorul a fost pus sub acuzare pentru ca a tranzactionat peste 200 de picturi, cu o valoare de piata de aproximativ 300.000 de euro, desi calitatea de magistrat este incompatibila cu efectuarea actelor de comert. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.