Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, trimis în judecată

Bucureşti: Directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 138161 – 07072015  – Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Florin Marian Antonescu, comisar șef și director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, la data faptei, pentru luare de mită.

            Au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Ion Cicu, pentru dare de mită, şi Petruş Savelie, pentru complicitate la dare de mită și complicitate la luare de mită.

            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la sfârșitul lunii decembrie 2014, Antonescu, în calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, beneficiind de ajutorul lui Savelie, a primit de la Cicu 4.000 euro, în scopul de a-i facilita liberarea condiționată a fiului acestuia din urmă (admiterea cererii de liberare condiționată de către comisia de liberări condiționate din cadrul penitenciarului respectiv).

            La data de 30 decembrie 2014, ulterior remiterii sumei respective, a fost întrunită comisia de liberări condiționate din care a făcut parte și Antonescu, toți membrii comisiei votând negativ cererea de liberare condiționată a deținutului, propunând totodată Judecătoriei Giurgiu amânarea cererii respective.

            Ulterior, la data de 17 februarie 2015, instanța de judecată a admis cererea de liberare condiționată a deținutului respectiv.

            Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil care aparține lui Antonescu.

            Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsura preventivă și asiguratorie dispuse de procurori. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.