Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Forțe proaspete la DNA

Bucureşti: Forțe proaspete la DNA

DISTRIBUIȚI

 138095 – 03072015  – Guvernul condus de premierul interimar Gabriel Opra a adoptat in ultima sedinta o hotarare prin care s-au luat o serie de masuri “pentru buna functionare a institutiilor din sistemul justitiei”, intre care si suplimentarea posturilor la DNA cu 50 de posturi de procuror si 10 de grefier. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial de joi, 2 iulie, potrivit Hotnews.ro.

            Au fost suplimentate si posturile la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la 539 de posturi, cu cat functiona in baza unei hotarari din 2014, la 549 de posturi, cat prevede noua hotarare.

            “Principala vulnerabilitate si marea provocare e cresterea continua a volumului de activitate, cu acelasi numar de procurori ca la infiintarea DNA. Volumul s-a triplat fata de momentul infiintarii institutiei. Desi procurorii au solutionat anual tot mai multe dosare, ritmul de crestere e tot mai mare. Mai avem de solutionat peste 5000 de dosare. Imaginati-va presiunea care il asteapta pe procuror cu acest numar mare de dosare. Aceste dosare nu sint simple dosare, ci asteptarile a mii de persoane. De multe ori exista suspiciuni privind perioada de finalizare a dosarelor. Volumul depaseste resursa fizica. Am dispus masuri de prioritizare a dosarelor vechi, criteriile fiind volumul prejudiciului, perioada de presciere sau posibilitatea ca inculpatul sa influenteze cauza. Complexitatea dosarelor DNA presupune situatia in care un procuror nu poate lucra concomitent la mai mult de un dosar – exemplul dosarului licentelor Microsoft. Consideram prioritara gasirea de solutii care sa permita limitarea numarului de dosare. O prima rezolvare e cresterea numarului de procurori, am facut deja cerere pentru 50 de noi posturi”, a afirmat sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, la sedinta de bilant pe anul trecut al institutiei pe care o conduce, desfasurată in februarie 2015.

            Prin hotararea de Guvern adoptata in sedinta de miercuri, 30 iunie, posturi sumplimentare au primit Ministerul Justitiei si alte structuri de parchet, cum ar fi DIICOT-ul, insa personal auxiliar. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.