Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fostul ministru Ioan Rus, sancţionat pentru discriminare

Bucureşti: Fostul ministru Ioan Rus, sancţionat pentru discriminare

DISTRIBUIȚI

 138636 – 24072015 – Ioan Rus a fost sanctionat cu avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce a declarat, atunci cand era ministru al Transporturilor, ca romanii din diaspora lucreaza pe circa 1.500 de euro, iar „de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva”. Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat ca decizia a fost adoptata in unanimitate de Consiliu, miercuri, potrivit Hotnews.ro.

            CNCD a decis ca declaratiile lui Ioan Rus constituie fapte de discriminare si aduc atingere demnitatii umane pentru cetatenii romani care lucreaza in afara tarii si familiile acestora, a precizat acesta. Csaba Asztalos a explicat ca s-a decis doar sanctiunea avertismentului deoarece s-a avut in vedere ca Ioan Rus a demisionat din functia de ministru al Transporturilor, dupa aceste declaratii, si si-a cerut scuze.

            Ioan Rus a declarat la 11 iunie, la Digi24, ca romanii din diaspora lucreaza pe circa 1500 de euro, iar „de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva”.

            „Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, declara Rus.

            Ulterior, acesta si-a cerut scuze si a demisionat din functie. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.