Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Greva controlorilor de trafic: Zeci de curse aeriene vor avea întârzieri

Bucureşti: Greva controlorilor de trafic: Zeci de curse aeriene vor avea întârzieri

DISTRIBUIȚI

138354 – 15072015 – În premieră pentru România, cei 600 de controlori de trafic ai Romatsa intră azi în grevă de avertisment timp de două ore, în intervalul orar 11.00 – 13.00. Zeci de curse, decolări și aterizări, vor avea întârzieri.

            Protestatarii au o listă de 14 revendicări, printre care majorarea salariilor, negocierea unui nou contract colectiv de muncă, mutarea controlorilor de trafic pe alte posturi după ce împlinesc vârsta-limită pentru aceasta profesie, adică 55 de ani.

            Alături de controlori de trafic se vor afla în grevă de avertisment şi angajaţi ai Romatsa din departamentele tehnic, meteo şi telecomunicaţii. Aceştia sunt nemulţumiţi de modalitatea de reorganizare a regiei de stat şi de faptul că, de luna trecută, nu mai au contract colectiv de muncă, potrivit Digi24.

            Controlorii de trafic de pe tot teritoriul României se ocupă atât de zborurile care decolează şi aterizează de pe şi pe aeroporturile româneşti, cât şi de avioanele care tranzitează spaţiul aerian românesc. De exemplu, aproape toate avioanele companiilor Emirates şi Qatar care au curse în Europa trec pe deasupra României.

            În cele două ore de grevă, doar o treime dintre aeronavele care trebuie să aterizeze, să decoleze sau să tranziteze spaţiul aerian românesc vor fi ghidate de controlorii de trafic.

            Care vor fi acestea decid şefii controlorilor de zbor din Europa – Eurocontrol. De asemenea, vor fi asigurate şi zborurile de urgenţă, cele ale Poliţiei şi cele oficiale.

            În intervalul de timp prevăzut pentru grevă, pe aeroportul Otopeni sunt programate 22 de aterizări şi 18 decolări.

            Cu întârzieri s-ar putea confrunta şi aeroportul din Timişoara, unde două zboruri interne sunt programate în perioada grevei.

            În intervalul orar în care ar trebui să aibă loc greva controlorilor de trafic, pe aeroportul internaţional din Cluj Napoca sunt programate trei zboruri externe şi un zbor intern.

            Compania aeriană de stat Tarom are 10 zboruri programate în cele două ore în care controlorii de trafic nu vor lucra.

            „Nu am luat măsuri de anulare anticipată a zborurilor, însă, dacă se vor înregistra întârzieri, acestea vor fi soluţionate în funcţie de situaţia efectivă de mâine”, a spus, marți, Georgeta Dinu, purtător de cuvânt al Tarom.

            Companiile aeriene le recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroporturi conform programului şi să se înarmeze cu răbdare. – PROMPT MEDIA

foto:reporterntv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.