Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară

Bucureşti: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară

DISTRIBUIȚI

 138705 – 28072015 –  Guvernul a aprobat prima rectificare bugetara pentru anul 2015, in sedinta de marti, dar documentul integral inca nu a fost facut public.

            Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota, care a precizat ca „forma completa a actului privind rectificarea urmeaza sa apara pe site-ul Ministerului Finantelor”, potrivit Ziare.com.

            El a spus ca au avut loc doar cateva modificari minore. „S-au adaugat doua alineate, respectiv la articolul 25, de catre MApN, prin care se autorizeaza Ministerul Apararii sa utilizeze o suma de bani pentru activitati specifice, iar la articolul 5, MAE a adaugat un alt alineat”.

            Deocamdată, Ministerul de Finante nu a publicat documentul in forma finala, pe site-ul sau existand doar forma inaintata Guvernului.

            La debutul sedintei de Guvern, premierul Victor Ponta a insistat asupra faptului ca rectificarea bugetara este una pozitiva. De asemenea, a tinut sa explice situatia Ministerului Sanatatii, despre care presa a scris ca va primi mai putini bani.

            Seful Guvernului a mentionat ca desi s-au redus alocarile in unele zone, in acelasi timp s-a dat o suma mai mare in alte parti, astfel ca ar fi vorba de 478 de milioane in plus.

            Insa in forma initiala a proiectului rectificarii bugetare, publicata pe site-ul Ministerului de Finante, la capitolul dedicat Ministerului Sanatatii apare un minus de 613.861.000 de lei.

            De asemenea, Ponta a mentionat si sum ce va fi primita de institutia condusa de Klaus Iohannis. „La Administratia Prezidentiala, au nevoie de 10 milioane de lei in plus pentru protocol, pentru deplasari. Atat au cerut, atat le-am dat”, a spus Victor Ponta, in sedinta de Guvern.

            El a mai spus ca sunt alocati toti banii necesari pentru plata alocatiilor marite pentru copii, pentru platile suplimentare alocate de Parlament pentru veteranii de razboi, fostii detinuti politici si celelalte categorii sociale.

            Totodata, la MApN s-au alocat fonduri suplimentare, bugetul ajungand la 1,55 la suta din PIB.

            Ponta a incheiat cu faptul ca niciun minister nu va pierde vreun bani, cerandu-le ministrilor sa foloseasca banii si sa-i cheltuiasca „transparent, corect si eficient”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.