Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Horia Simu a fost reţinut

Bucureşti: Horia Simu a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

138063 – 03072015  – Omul de afaceri Horia Simu a fost reţinut noaptea trecută  de DNA, după ce, timp de mai multe ore, la locuința sa au avut loc percheziții și a fost audiat de procurori. Simu este acuzat că ar fi păgubit statul cu 55 de milioane de euro, după ce a primit o despăgubire de la ANRP. Un teren pentru care cumpărase drepturile litigioase cu doar un milion şi jumătate de euro, a fost supraevaluat, spun procurorii.

Procurorii şi poliţiştii au percheziţionat reşedinţa din cartierul Băneasa a omului de a afaceri, unde ar fi găsit peste 150 de tablouri semnate printre alţii de Corneliu Baba, Gheorghe Petraşcu şi Samuel Mutzner, dar şi bijuterii despre care anchetatorii cred că ar fi fost cumpărate din banii primiţi din despăgubirile ilegale.

Tablourile urmează să fie expertizate de anchetatori.

Omul de afaceri este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu după ce i-ar fi influenţat pe membrii comisiei ANRP să-i acorde, în 2008, despăgubiri de 105 milioane de euro pentru un teren din Capitală, dublu faţă de valoarea reală. Suprafața de zece hectare din sectorul 6 a obținut-o după ce a cumpărat drepturile litigioase contra sumei de 1,5 milioane de dolari. O parte dintre documente din dosarul depus la ANRP ar fi conținut înscrisuri false, spun procurorii DNA.

Procurorii au început urmărirea penală şi în cazul membri care făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor care au avizat operaţiunea sub forma titlurilor de stat la Fondul Proprietatea. Printre ei se numără fosta şefă ANRP, Ingrid Zaarour, sau fostul deputat Theodor Nicolescu. – PROMPT MEDIA

foto:realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.