Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Înalta Curte: Deputatul Vlad Cosma poate părăsi România

Bucureşti: Înalta Curte: Deputatul Vlad Cosma poate părăsi România

DISTRIBUIȚI
vlad_cosma

138502 – 21072015 – Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis marti sa mentina controlul judiciar dispus in cazul deputatului PSD Vlad Cosma si tatalui acestuia, Mircea Cosma, presedinte al Consiliului Judetean Prahova, in dosarul in care au fost trimisi in judecata pentru coruptie. Judecatorii au modificat insa dispozitiile masurii controlului judiciar si au dispus ca Vlad Cosma, omul de afaceri Razvan Alexe si Daniel Alixandrescu pot parasi teritoriul Romaniei, potrivit Hotnews.ro.

            Deputatul Vlad Cosma si tatal acestuia, Mircea Cosma, au fost trimisi in judecata in aprilie 2014, fiind acuzati de procurorii anticoruptie de trafic de influenta si, respectiv, luare de mita si abuz in serviciu.

            Alaturi de cei doi au mai fost deferiti justitiei omul de afaceri Razvan Alexe, acuzat de trafic de influenta si dare de mita si directorul Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

            Potrivit DNA, in perioada 2010 – 2013, presedintele CJ Prahova a derulat o activitate infractionala de natura a prejudicia bugetul public al judetului, in favoarea unor interese private, antrenand intr-un circuit ilicit, sustinut si de reprezentantii unor societati comerciale favorizate – denuntatori in cauza, mai multe persoane printre care si pe fiul sau, Vlad Cosma.

            „In concret, contra unor sume de bani, reprezentand initial pretul unor contracte de vanzare – cumparare terenuri supraevaluate si ulterior un procent din castigul asigurat celor trei societati comerciale, inculpatul Cosma – uzand de prerogativele conferite de functia detinuta la nivelul autoritatii publice judetene si beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu – functionar public avand calitatea de director al unor departamente ‘cheie’ in CJ Prahova, a facilitat castigarea de catre cele trei societati a procedurilor de achizitie publica organizate de consiliul judetean ca entitate achizitoare de lucrari si servicii, dar si decontarea cu prioritate a altor lucrari deja efectuate”, sustine DNA.

            Interventia reprezentantilor societatilor la seful CJ s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia dintre cele trei firme, in prezent decedat), fie prin intermediul lui Vlad Cosma si Razvan Alexe (apropiat al familiei Cosma), care si-au traficat influenta avuta asupra lui Mircea Cosma, contra unui “commission” impartit intre ei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.