Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Lipsa acuta de sânge

Bucureşti: Lipsa acuta de sânge

DISTRIBUIȚI

 138635 – 24072015 – Având în vedere sesizările din ultimele zile privind deficitul de sânge şi produse de sânge din unele unităţi sanitare, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a verificat vineri activitatea Centrului de Transfuzie Sanguina București și a făcut un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară.

            În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

            “Cererea zilnică a unităților sanitare din București este de 1.500 pungi/zi, iar centrul de donare poate asigura în această perioadă maxim 500 pungi/zi. Facem apel la populație să vină la centrele de donare și să doneze benevol, o pungă de sânge poate face diferența în lupta medicilor pentru viață”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

            În beneficiul pacienţilor, Ministerul Sănătăţii vrea să îmbunătăţească modul de donare a sângelui în rândul populaţiei,  astfel încât să încurajeze din ce în ce mai mult donarea voluntară de sânge, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.