Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liviu Dragnea preia conducerea PSD: Doar până la toamnă

Bucureşti: Liviu Dragnea preia conducerea PSD: Doar până la toamnă

DISTRIBUIȚI

138555 – 23072015 – Liviu Dragnea este noul presedinte interimar al PSD, in urma votului de miercuri al Comitetului Executiv al partidului.

            Numărul votrilor de încredere – 65 – pe care le-a primit Dragnea din partea colegilor de partid a fost triplu – 18 – comparativ cu cel primit de contracandidata sa, Rovana Plumb. Doua voturi au fost anulate.

            Chiar daca inainte de inceperea sedintei cei care il dadeau drept castigator pe Dragnea, lucrurile nu parea transate, asa ca, inaintea sedintei au aparut doua declaratii care par sa fi transat lucrurile si sa fi trasat mai accentuat taberele din principalul partid de guvernamant. Este vorba despre declaratia de sustinere a premierului Victor Ponta, fost presedinte al PSD, pentru Rovana Plumb, si de declaratia lui Ion Iliescu, revenit in prim-planul politic – de sustinere a lui Liviu Dragnea.

În declaratia care a urmat votului, Dragnea a incercat sa atenueze din rupturile, tot mai vizibile, din PSD: „Colegii mei mi-au acordat un vot de incredere pentru a putea forma o echipa buna, unita, larga, care sa pregateasca intr-un termen foarte scurt un plan concret de actiune, atat in teritoriu, cat si in Parlament”, a spus noul presedinte interimar al PSD, la iesirea din sedinta CEx.

            „PSD e un partid unit, care poate trece si peste crize mai mici sau mai mari. Rovana Plumb ramane presedintele Consiliului National, un om politic care mai are multe de spus in politica. Langa mine este Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, un om care trebuie valorizat la maximul de potential pe care il are”, a mai spus Dragnea.

            „Victor Ponta va fi sprijinit sa ramana in fruntea Guvernului Romaniei de noi toti. Gabriel Oprea, colegul meu, amicul meu de 15 ani de zile, sprijina formula guvernamentala. Colegilor de la ALDE le transmitem la fel, ca PSD a ramas acelasi partener corect si loial si impreuna putem sa asiguram o guvernare pentru aceasta tara”, a punctat presedintele interimar al PSD.

            La observatia unei jurnaliste, ca Victor Ponta nu a votat, Dragnea a replicat: „A votat!”.

            Ulterior, jurnalistii au insistat ca premierul a parasit sedinta inainte de impartirea buletinelor de vot.

            „Inseamna ca a crezut ca buletinele sunt deja tiparite, dar trebuia sa ajunga la o intalnire la Otopeni cu dl Tusk”, a mai spus Liviu Dragnea.

            La randul sau, Rovana Plumb l-a felicitat pe Liviu Dragnea pentru succesul obtinut la CEx.

            „Important este sa avem un partid stabil la data Congresului”, a mai spus Liviu Dragnea, care insa a refuzat sa precizeze daca va candida pe 16 noiembrie, data la care in CEx a fost stabilita organizarea unui congres pentru alegerea noului preşedinte al PSD. – PROMPT MEDIA

foto:realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.