Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liviu Dragnea reînvie planul de descentralizare

Bucureşti: Liviu Dragnea reînvie planul de descentralizare

DISTRIBUIȚI

138648 – 27072015 – Liviu Dragnea reînvie planul de descentralizare a României, un proiect la care a lucrat alături de Klaus Iohannis, pe vremea când erau parteneri în USL şi care a fost blocat de Curtea Constituţională a României (CCR), la sesizarea PDL. Imediat după ce a fost desemnat preşedinte interimar al PSD, fostul ministru al Dezvoltării a început să vorbească din nou despre transferul puterii către autorităţile locale, potrivit Digi24.

            Administraţii locale mai puţine, dar mai puternice – este o idee mai veche a lui Liviu Dragnea care ar putea reveni pe agenda politică. Noul val de susţinere din rândurile liderilor PSD din teritoriu, l-a determinat pe fostul ministru să îşi amintească de promisiunile făcute în perioada USL.

Liviu Dragnea:

            „Nu pot să cred niciodată! Cât o să trăiesc nu o să cred că singurele minţi luminate, în această ţară sunt numai în Bucureşti”, a afirmat Dragnea.

            În 2012, ideea era susţinută puternic de USL. În 2013, alături de Liviu Dragnea, Klaus Iohannis, ca reprezentant al PNL, a anunţat că social-democraţii şi liberalii au bătut palma pe forma finală a proiectului de lege. 11 zile mai târziu, Guvernul Ponta şi-a asumat răspunderea în Parlament. Declaraţiile politice nu s-au concretizat, iar proiectul a fost respins la CCR. Sesizarea la CCR a fost depusă de PDL, cu care, ulterior, PNL a fuzionat.

            Anul acesta, responsabilul de proiect, Liviu Dragnea, susţine că a trimis la Cotroceni strategia de descentralizare, dar nu a primit niciun răspuns.

            „Insistăm să destructurăm acest sistem de tip comunist şi am avut în permanenţă opoziţie şi blocaj din partea celor care îşi zic că sunt de dreapta”, declara Liviu Dragnea în martie 2015. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.