Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: M10: Iohannis și cartelul PSD-PNL sfidează diaspora și electoratul reformist

București: M10: Iohannis și cartelul PSD-PNL sfidează diaspora și electoratul reformist

DISTRIBUIȚI

138486 – 21072015 – Partidul M10 susține, într-un comunicat, că președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea alegerilor parlamentare, cea care “sfidează diaspora și nu aduce niciun progres real pentru electoratul care vrea reforma clasei politice”.

Singurul scop al legii este să protejeze partidele mari și corupte, în principal PSD și PNL. Pragul electoral a crescut pentru alianțe (8-10%), iar numărul aleșilor de diaspora a rămas același, sfidător de mic. S-a revenit la votul pe listă. Nu se ține cont de referendumul prin care poporul a decis instituirea unui parlament unicameral cu 300 de deputați, așa că vom avea 466 de aleși, în continuare prea mult pentru o țară cu populația României”, subliniază liderul Partidului.

De asemenea, Monica Macovei atrage atenția că la acestea se adaugă abandonarea subiectului votului la distanță (prin corespondență și electronic): “într-o vizită recentă în Spania, Președintele l-a omis cu totul în discursul adresat cetățenilor români din această țară, uitându-și angajamentul din perioada alegerilor și declarațiile ulterioare”.

M10 susține în continuare importanța liberalizării reale a vieții politice și rămâne aliatul tuturor celor care își doresc reforma clasei politice. Partidul principiile în ce privește alegerile, așa cum le-a trimis Parlamentului la începutul acestui an:  Eliminarea pragului electoral, Reprezentarea candidaților independenți în secțiile de votare, Parlament unicameral cu 300 de aleși, Vot electronic și prin corespondență, Reprezentarea reală a diasporei (minimum 15 din 300 deputați), Transparentizarea conturilor de campanie, control strict și pedepse prompte pentru finanțarea ilegală, Diversificarea posibilităților de finanțare (SMS, PayPal etc.) pe principiul ”puțin de la mulți”, Introducerea sistemului mixt, de tip german (jumătate din parlamentari aleși pe listă, ceilalți în sistem uninominal pur). – PROMPT MEDIA

foto:digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.