Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mărirea salariilor pentru demnitari: Ponta îi ia aprarea lui Oprea şi...

Bucureşti: Mărirea salariilor pentru demnitari: Ponta îi ia aprarea lui Oprea şi îl acuză pe Iohannis

DISTRIBUIȚI

 138265 – 10072015  – Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca vicepremierul Gabriel Oprea a fost „un om serios” in chestiunea cresterii salariilor demnitarilor, pe care a discutat-o cu presedintele Iohannis, dar a precizat ca isi mentine decizia de amanare a majorarii salariilor pentru persoanele care detin functii de demnitate publica.

            „Domnul Oprea, ca intotdeauna, a fost un om serios. A vorbit ceva, s-a tinut de cuvant, si-a asumat responsabilitatea. Din pacate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu domnul Iohannis, care, de altfel, a fost de acord. Domnul Mihalache, celalalt presedinte al Romaniei, am auzit ca nu e de acord. Decizia mea e foarte clara: marim salariile la demnitari cand le marim la toti bugetarii”, a afirmat Ponta, la Palatul Victoria, potrivit Ziare.com.

            Intrebat daca stia de majorarile salariale, Ponta a replicat: „Am spus nu, nu acum! Odata cu toti ceilalti”.

            Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat vineri, referindu-se la ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor, ca presedintele Iohannis si premierul s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie majorate indemnizatiile demnitarilor si ca „ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta”.

            „Ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta. Stiu ca premierul Victor Ponta si presedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie majorate indemnizatiile demnitarilor, in contextul discutiilor despre cresterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii si ministrul Finantelor, tinand seama de principiul atragerii competentei ii lupta impotriva coruptiei. Din cei 71 de demnitari care erau vizati de proiectul de ordonanta, au ramas la final 48”, a precizat Oprea, intrebat care este adevarul in legatura cu ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor si daca proiectul a fost facut de mai multa vreme la Ministerul Muncii. – PROMPT MEDIA

foto:gov.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.