Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nicolae Păun, în vizorul DNA pentru susţinerea amnistiei fiscale

Bucureşti: Nicolae Păun, în vizorul DNA pentru susţinerea amnistiei fiscale

DISTRIBUIȚI

 138513 – 21072015 – Sume uriaşe de bani ar fi intrat în buzunarele deputatului Nicolae Păun, pentru ca în schimb să susţină adoptarea amnistiei fiscale în Parlament, susţin procurorii DNA, potrivit Digi24.

            Preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa, Nicolae Păun a intrat în vizorul anchetatorilor după ce ar fi promis unor oameni de afaceri din comunitate că îi va ajuta să scape de plata unor taxe către stat. Procurorii anticorupţie au dispus controale la firmele controlate de Nicolae Păun şi au descoperit sume care nu pot fi justificate.

            Surse judiciare susţin că Nicolae Păun le-ar fi cerut celor care operează puncte de vânzare într-o piaţă din Sectorul 5, care ar fi operată de firma deputatului, diverse sume de bani drept recompensă pentru eforturile depuse pentru adoptarea legii amnistiei fiscale.

            Legea respectivă a fost promulgată ieri, de preşedintele Iohannis.

            Nicolae Păun, alături de alţi nouă deputaţi PSD – Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au iniţiat proiectul de modificare a Codului penal.

            Proiectul prevede că măsurile preventive pot fi dispuse „dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”.

            Deputatul Nicolae Păun are, potrivit declaraţiei de avere din 26 mai 2015, o casă de 120 metri pătraţi, cumpărată în anul 1994 şi un autoturism Opel din 2009.

            Nicolae Păun a obţinut, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, venituri de 64.368 de lei de la Camera Deputaţilor, iar soţia sa, Cristina Păun, a încasat 16.416 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL. – PROMPT MEDIA

foto:ziuanews.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.