Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: O sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal, poate, la sfârşitul lunii august

Bucureşti: O sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal, poate, la sfârşitul lunii august

DISTRIBUIȚI

 138434 – 17072015 – Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a confirmat vineri posibilitatea convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare, la sfârșitul lunii august, pentru rediscutarea Codului Fiscal, după ce președintele l-a trimis înapoi în Parlament. Anterior, și vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, tot social-democrat, a vorbit despre chemarea Parlamentului din vacanță.

„Reprezintă o surpriză faptul că a fost întors în Parlament, în condiţiile în care a avut susţinerea totală a Parlamentului. O vom înregistra la Senat, prima Cameră sesizată. Probabil că dacă coaliţia aflată la guvernare într-o şedinţă care sigur va fi convocată va aprecia că este necesar, bănuiesc că la sfârşitul lunii august, în ultima săptămână, când deja Parlamentul lucrează pe comisii, nu în plen, e posibil să fie convocată o sesiune extraordinară. Probabil că va fi analizată în prima şedinţă, raport comisie, şedinţă de plen şi tot în sesiune extraordinară, dacă se consideră că e urgent şi tot în luna august, se poate trece şi de a doua Cameră şi preşedintele să reprimească proiectul modificat sau acelaşi, eu cred că acelaşi, dar în sfârşit, e o părere personală, pentru a fi promulgat”, a spus Ioan Chelaru, la RFI.

            „După părerea mea, două luni înseamnă o perioadă lungă pentru un asemenea proiect de o importanţă şi o anvergură de această natură, mai ales că (documentul) conţine măsuri economice aşteptate în principal de lumea oamenilor de afaceri (…). Vorbesc în nume personal: am sperat să avem un altfel de preşedinte, dar s-ar părea că nu avem acest lucru şi o luăm de la capăt”, a afirmat senatorul PSD.

            Întrebat dacă este obligatorie convocarea unei sesiuni extraordinare, Ioan Chelaru a spus: „Nu, nu. De asta am spus că e posibil, urmare a întâlnirii liderilor din coaliţia de guvernare, e o chestiune şi de oportunitate şi de dinamică, să fie gândită o sesiune extraordinară la sfârşitul lunii august, în ultima săptămână a lunii, înainte de începerea sesiunii obişnuite a Parlamentului. Este posibilă, nu este luată o asemenea decizie, nu ştiu dacă mai contează cu o săptămână sau fără, deja cred că răul este făcut, dar o să se ia o decizie”. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.