Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Opt muzee din Capitală găzduiesc ateliere de educație cultural-artistică pentru tineri

București: Opt muzee din Capitală găzduiesc ateliere de educație cultural-artistică pentru tineri

DISTRIBUIȚI

138321 – 14072015 – Ce-a de-a patra ediție, Caravana Muzeelor invita, pe 15 iulie, copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul.  În cadrul evenimentelui, opt muzee bucureştene vor găzdui, pe durata vacanței de vară, ateliere de educație cultural-artistică.

Prin intermediul jocului și al artelor copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj sau chiar linogravură„, spun organizatorii evenimentului.

Caravana Muzeelor a fost inițiată în anul 2012, numărul de muzee implicate fiind de cinci. O noutate a acestei ediții este implicarea amplă a Muzeului Municipiului Bucureşti: cinci sedii ale acestei instituţii importante pentru cunoaşterea oraşului participă în proiect pentru prima dată, găzduind grupurile de copii curioşi şi creativi.

Atelierele de vacanță debutează în zilele de 15-17 iulie la Muzeul Theodor Aman (MMB), unde povestim despre Viaţa cotidiană în lucrările lui Theodor Aman: descoperim viaţa cotidiană în Bucureştiul secolului al XIX-lea prin intermediul lucrărilor realizate de Theodor Aman, artist apreciat în epocă şi fondator al Școlii de Belle-Arte din Bucureşti, iar în cadrul aplicaţiilor practice abordăm pictura pe lemn faţă-verso şi linogravura„, mai spun organizatorii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.