Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii pentru combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu textile

Bucureşti: Percheziţii pentru combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu textile

DISTRIBUIȚI

138148 – 07072015  – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă, au efectuat luni, în Bucureşti şi Olteniţa din judeţul Călăraşi, şapte percheziţii într-o cauză penală complexă în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală şi cesionare fictivă a părţilor sociale a unei societăţi comerciale în scopul sustragerii de la urmărirea penală faţă de patru persoane, dintre care doi cetăţeni români, unul pakistanez şi unul din R. Moldova.

            Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, cele patru persoane se ocupau cu introducerea în ţară a unor bunuri în sistem containerizat, prin portul Constanţa Sud Agigea, pe numele unei societăţi comerciale care nu funcţionează la sediul social declarat, după care mărfurile erau livrate unor persoane juridice şi fizice fără ca operaţiunile comerciale să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

            În urma efectuării percheziţiilor au fost confiscate trei autoturisme de lux, cu o valoare totală de 80.000 de euro, un skijet cu peridoc evaluat la 15.000 de euro, 28 de telefoane mobile, un card de memorie, un laptop, bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, 22.705 euro, 4.500 lei şi 10.975 dolari, precum şi o serie de documente financiar-contabile care urmează a fi verificate de specialiştii antifraudă în vederea stabilirii prejudicului cauzat bugetului consolidat al statului.

            Totodată, inspectorii antifraudă au identificat şi ulterior sigilat într-un depozit din Bucureşti, 1.959 de baxuri care conţin materiale textile, în vederea continuării cercetărilor.

            În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, contrabandă şi transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală sau în scopul îngreunării acesteia, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.