Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL vrea sesiune extraordinară

Bucureşti: PNL vrea sesiune extraordinară

DISTRIBUIȚI

 138333 – 14072015 – Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat marți că liberalii vor convoca pentru august o sesiune extraordinară a Parlamentului în care să se discute votul prin corespondență, informează B1 Tv.

            Votarea legii este urgentă, pentru a nu se intra în termenul de un an precizat de Curtea Constituţională a României (CCR) în cazul legilor privind alegerile. Potrivit unei decizii a CCR, legile aceastea se aplică doar peste un an de la promulgare.

            ”O ultimă decizie politică pe care am luat-o este soluția de a apăra și de a da în vileag ipocrizia PSD. Tema este votul prin corespondență. Am decis convocarea pentru august a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Subiectul este, a fost și este, prioritate pentru PNL. Acest drept fundamental trebuie recunoscut și celor din diapora și dacă vom intra în toamnă, nu vrem să depășim acest temen de un an. Suntem singurii care am susținut în mod constant acest proiect. Am și depus o moțiune de cenzură în acest sens”, a spus Alina Gorghiu.

            Ambii copreședinți ai PNL, Gorghiu și Blaga, au susținut că premierul ar trebui să-și dea demisia din cauza situației sale juridice, lucru pe care l-ar fi făcut imediat orice alt prim-ministru dintr-o țară civilizată.

            Liberalii au mai anunțat că peste vară pregătesc o listă cu prioritățile legislative, iar până la 1 august “se vor stabili date privind evaluarea finală a candidaturilor pentru primării”. Fiecare organizație va face analiza candidaților, a explicat Vasile Blaga. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.