Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele a promulgat Codul de procedură fiscală şi amnistia fiscală

Bucureşti: Preşedintele a promulgat Codul de procedură fiscală şi amnistia fiscală

DISTRIBUIȚI

 138467 – 20072015 – Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Codul de procedura fiscală şi Legea privind anularea unor obligaţii fiscale, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

            Decizia preşedintelui vine după ce vineri a trimis Codul Fiscal la reexaminare, către Parlament.

            Consilierul prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu, a declarat că unul dintre argumentele pentru care președintele Klaus Iohannis a respins Codul fiscal este faptul că acesta nu are acordul FMI și al Comisiei Europene și vine în contradicție cu Strategia Fiscal bugetară și programul de convergență.

            Codul de Procedură Fiscală a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for legislativ decizional, în 24 iunie, dată la care a fost aprobat şi Codul Fiscal. Decizia a fost luată de deputaţi cu 306 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o abţinere.

            Proiectul de lege privind Codul de procedură fiscală a fost adoptat de Senat, prima cameră sesizată, în 28 aprilie, fiind înregistrate 67 de voturi „pentru”, 5 abţineri şi 17 „împotrivă”.

            Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la acel moment, la Senat, că prin noul Cod de procedură fiscală se doreşte „simplificarea procedurilor administrative de recuperare a creanţelor fiscale, îmbunătăţirea echilibrului drepturilor şi obligaţiilor celor două părţi ale raportului juridic fiscal, respectiv contribuabil şi organul fiscal, dar şi clarificarea unora dintre instituţiile juridice susceptibile de interpretare”.

            Un alt obiectiv constă în „asigurarea unei stabilităţi şi predictibilităţi pe termen lung a normelor scrise în actul normativ propus a fi rescris”. Totodată, se are în vederea simplificarea procedurilor de administrare a creanţelor fiscale, „claritate şi accesibilitate prin eliminarea interpretărilor”, prin corectarea neconcordanţelor existente în prezent între Codul de procedură fiscală şi Codul Fiscal sau alte legi speciale. Teodorovici a precizat că o altă prioritate a documentului este „o eficienţă a activităţii de administrare a impozitelor şi taxelor”. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.