Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Iohannis: “România şi Serbia au vocaţia unei relaţii bilaterale speciale”

Bucureşti: Preşedintele Iohannis: “România şi Serbia au vocaţia unei relaţii bilaterale speciale”

DISTRIBUIȚI

138376 – 16072015  – Presedintele Klaus Iohannis a plecat in aceasta dimineata intr-o vizita oficiala in Serbia, unde se va intalni cu omologul sau sarb, Tomislav Nikolic, cu premierul Aleksandar Vucic si cu comunitatea de romani din aceasta tara.

            Inainte de plecarea in Serbia, pe Aeroportul „Henri Coanda” din Otopeni, seful statului a sustinut o declaratie de presa.

            “Voi avea desigur o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii romanesti in Serbia. Vom discuta despre stabilitatea si cooperarea regionala si despre teme de actualitate din agenda internationala. Dorim sa reiteram interesul Romaniei pentru aceasta zona. Trei sunt mesajele principale pe care le voi transmite. In primul rand, Romania considera Serbia un partener cheie in regiune. Dorim ca Romania si Serbia sa ofere un model de colaborare in regiune. Exista interes de ambele parti intere pentru proiecte de infrastructura. Aderarea Serbiei la UE este o etapa esentiala, iar Romania sustine inceperea efectiva a negocierilor de aderare pana la sfarsitul acestui an. Al treilea mesaj este ca dorim o colaborare mai stransa pe tema minoritatilor nationale. Existenta minoritatii sarbe pe teritoriul Romaniei si a celei romane pe teritoriul Serbiei este un avantaj care trebuie valorificat. Este de datoria autoritatilor romane si sarbe sa gaseasca cele mai bune solutii pentru intarirea rolului acestor comunitati. Romania si Serbia au, datorita proximitatii, vocatia unei relatii bilaterale speciale”, a declarat preşedintele Iohannis.

            Programul vizitei cuprinde intalniri cu presedintele Serbiei, Tomislav Nikolic, alaturi de care seful statului roman va sustine o declaratie de presa comuna, cu prim-ministrul sarb, Aleksandar Vucic, care va oferi un dejun de lucru in onoarea presedintelui Klaus Iohannis, si cu presedintele Parlamentului Serbiei, Maja Gojkovic.

            In cadrul vizitei, presedintele Iohannis se va intalni cu reprezentantii minoritatii romanesti din Serbia si va participa, totodata, la dineul oficial oferit de presedintele Serbiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.