Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România la World Transplant Games

București: România la World Transplant Games

DISTRIBUIȚI

138583 – 23072015 –  David Pompei, Ion Băjan, Raluca Drăgan şi Amali Teodorescu vor reprezenta România în luna august la World Transplant Games, o competiţie sportivă internaţională, la care vor participa peste 1.500 de pacienţi din toată lumea.

Amali Teodorescu susține că “Jocurile astea sunt de fapt o poveste despre recunoștință, luptă pentru viață și o celebrare a vieții!”.

Au supravieţuit unor operaţii dificile de transplant, iar acum sportul este aliatul lor de nădejde. Unii dintre ei sunt medaliaţi cu aur sau argint, iar alţii se antrenează zilnic pentru a participa la competiţia mondială dedicată persoanelor cu transplant, un prilej pentru a sărbători viaţa!

Amali Teodorescu are 48 de ani şi este vicepreşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România. Femeia a făcut un transplant renal în urmă cu 20 de ani, iar cea care i-a donat un rinichi este chiar mama ei. Acest lucru nu a împiedicat-o să concureze la proba de bowling, anunță Digi24

Femeia va face echipă cu Raluca Drăgan. Tânăra iubeşte mişcarea de când se ştie. A fost campioană naţională la atletism. În anul 2008, medicii i-au spus că are nevoie de un transplant de rinichi.

Raluca este printre cele mai titrate sportive cu transplant la competiţia internaţională şi deţine patru recorduri mondiale la disc, shot-put, ball throw şi suliţă. Din echipa României va face parte şi David Pompei din Baia Mare, care îşi va testa limitele la proba de înot. Maramureşeanul trăieşte cu o inimă nouă de 14 ani.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.