Acasă Politic Bucureşti: Sebastian Ghiţă, liber să părăsească Ploieştiul şi să își exercite funcţia...

Bucureşti: Sebastian Ghiţă, liber să părăsească Ploieştiul şi să își exercite funcţia de deputat

DISTRIBUIȚI

138081 – 03072015  – Deputatul Sebastian Ghita poate parasi Ploiestiul si poate exercita functia de parlamentar, au decis vineri judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au schimbat conditiile controlului judiciar impus de procurorii DNA in cazul sau.

            Decizia ICCJ este definitiva. „Admite plangerea formulata de inculpatul Ghita Sebastian impotriva ordonantei din 24 iunie 2015 emisa in dosarul nr.218/P/2014 (…). Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti modifica continutul controlului judiciar fata de inculpatul Ghita Sebastian dupa cum urmeaza: – extinde limita teritoriala pe care inculpatul are obligatia de a nu o depasi decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent de la teritoriul localitatii Ploiesti la teritoriul Romaniei; – inlatura obligatia de a nu desfasura activitate in calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei. Mentine celelalte obligatii din continutul controlului judiciar”, se arata in minuta ICCJ.

            La 24 iunie, Sebastian Ghita anunta la iesirea de la DNA ca procurorul de caz a extins urmarirea penala impotriva sa in dosarul cumnatului premierului, Iulian Hertanu, si i-au impus noi interdictii: sa nu paraseasca orasul de domiciliu, Ploiesti, si sa nu isi exercite functia de deputat.

            Printre acuzatiile extinse se numara si faptul ca Sebastian Ghita ar fi folosit bani negri in avantajul lui Victor Ponta in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.

            Sebastian Ghita spunea atunci ca, in ceea ce priveste interdictia de a parasi Ploiestiul, procurorul de caz nu i-a dat nicio explicatie.

            „Asupra mea s-a luat o noua masura, fara sa stiu ce am facut, sa nu parasesc Ploiestiul…nu am incalcat nici cealalta masura, care nu-mi permitea sa parasesc tara, de aceasta data procurorul Onea a considerat ca nu trebuie sa parasesc Ploiestiul. Nu mi-a dat explicatii, mi-a spus ca asa crede dansul, el e procurorul, el cerceteaza, drepturile si liberattile mele sunt la dispozitia dansului, sa ma adresez Inaltei Curti, daca am nemultumiri”, a declarat Ghita.

            Deputatul a acuzat ca toate actiunile DNA din ultima perioada impotriva sa si a altor persoane apropiate lui si premierului Victor Ponta au la baza un sigur scop, si anume ca prim-ministrul sa isi dea demisia. – PROMPT MEDIA

foto:agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.