Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta vrea să reia conducerea Guvernului de joi

Bucureşti: Victor Ponta vrea să reia conducerea Guvernului de joi

DISTRIBUIȚI

138178 – 08072015  – Victor Ponta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care ii solicita sa ia act de faptul ca incepand cu 9 iulie isi va relua activitatea in calitate de premier.

            „Avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru, va rog sa luati act, conform legii, de reluarea activitatii mele in Guvern, incepand cudata de 09.07.2015 si de incetarea interimatului in functia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107 alin. (3), teza finala din Constitutia Romaniei, republicata,” arată premierul in scrisoarea adresata presedintelui.

            Victor Ponta s-a intors la Palatul Victoria, premierul putand fi vazut miercuri dimineata intrand, cu ajutorul carjelor, in sediul Guvernului. Premierul a plecat in Turcia sa se opereze la genunchi, pe 12 iunie.

            Aparitia premierului este surprinzatoare, deoarece nu fusese anuntata nici de Victor Ponta si nici de Executiv.

            Victor Ponta a plecat din Romania, dupa ce DNA a anuntat ca este urmarit penal, fara sa anunte pe nimeni, pe 12 iunie. Initial, a plecat la Baku, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, Ponta a plecat spre Turcia impreuna cu presedintele turc Recep Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informatii, pe surse, ca s-a dus in Turcia pentru a se opera la genunchi. .

            Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atributiile premierului Victor Ponta privind conducerea operativa a activitatii Guvernului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.