Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: 12 irakieni şi trei călăuze bulgare, reţinuţi la frontieră

Constanţa: 12 irakieni şi trei călăuze bulgare, reţinuţi la frontieră

DISTRIBUIȚI

 138403 – 16072015 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat 12 irakieni, care intenţionau să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind ţări din Spaţiul Schengen. Grupul de migranţi a fost călăuzit de trei bulgari, dintre care doi au fost reţinuţi în zona Negru Vodă, iar al treilea, care călătorea cu un autoturism, în PTF Vama Veche

            În data de 15 iulie 2015, în jurul orei 1.15, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în apropierea PTF Negru Vodă, un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre Bulgaria spre România.

            Imediat a fost declanşată o acţiune a Poliţiei de Frontieră, în urma căreia au fost reţinute 14 persoane de sex masculin, care au fost conduse la sediul PTF Negru Vodă pentru cercetări.

            S-a stabilit că 12 dintre bărbaţi sunt cetăţeni irakieni, doi minori şi 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, alţi doi fiind cetăţenii bulgari, de 29 şi 38 de ani.

            Grupul de migranţi irakieni a încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge în Germania şi Elveţia, fiind călăuziţi de cei doi cetăţeni bulgari.

            Extinderea cercetărilor a condus la depistarea unui alte călăuze, un cetăţean bulgar, în vârstă de 31 de ani, care a încercat să intre în România prin PTF Vama Veche, cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

            În urma controlului, în interiorul autoturismului, au fost găsite 2 grame de substanţă vegetală susceptibilă a fi marijuana, care erau ascunse în propriul telefon mobil, în locul acumulatorului.

            Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, „trafic de migranţi” şi „complicitate la trafic de migranţi”.

            Cel de-al treilea bulgar, cel depistat în PTF Vama Veche, este cercetat şi pentru infracţiunea de „introducere sau scoatere din ţară a drogurilor de risc, fără drept”, fiind sesizaţi procurorii de la DIICOT Constanţa.

            În cazul de migraţie ilegală, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la lângă Tribunalul Constanţa.

            La finalizarea cercetărilor, grupul de irakieni va fi predat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state. – PROMPT MEDIA

foto:politiadefrontiera

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.