Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Percheziţii la “specialişti” în rambursări ilegale de TVA

Dolj: Percheziţii la “specialişti” în rambursări ilegale de TVA

DISTRIBUIȚI

 138057 – 02072015  – Procurorii DIICOT din Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă  din cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, au efectuat joi opt percheziţii în judeţul Dolj la domiciliile mai multor persoane precum şi la sediile unor primării, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat,  specializat în rambursări ilegale de TVA şi evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupului  ar fi dezvoltat un sistem de firme implicate in emiterea de acte fictive în vederea obţinerii unor rambursări ilegale de TVA.

    De asemenea, membrii grupării, prin diferite manopere infracţionale (ameninţări, şantaj, împrumuturi de bani sau bunuri) au determinat  mai multe persoane din cadrul unor administraţii locale şi instituţii să încheie contracte pentru servicii supraevaluate sau fictive.

    Membrii grupării aveau roluri şi atribuţii diferite, în activitatea infracţională, cum ar fi: asigurarea unei aparenţe de legalitate prin întocmirea actelor contabile fictive, lichidarea societăţilor comerciale folosite în circuitele frauduloase şi care erau încărcate cu TVA-ul neplătit sau returnat de către stat, încheierea unor contracte privind realizarea unor lucrări supraevaluate şi recepţionarea acestor lucrări, care nu îndeplinesc standardele de calitate.

    Astfel, în perioada 2014-2015 au fost emise doar de către o singură societate comercială  către 20 de societăţi, facturi în valoare de 1.259.803 lei.

    De asemenea, firmele utilizate de membrii grupării infracţionale erau implicate în fraudarea statului şi prin încheierea unor contracte cu diferite autorităţi locale sau instituţii de stat, contracte care ori erau supraevaluate ori  urmate de nerealizarea lucrărilor, fiind însă efectuate plăţile.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

    În cauză s-a beneficiat de suportul Serviciului Român de Informaţii. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.