Acasă Politic Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, trece în arest la domiciliu

Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, trece în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

138262 – 10072015  – Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu, trimis in judecata pentru coruptie. Decizia nu este definitivă, anunță Hotnews.ro.

            Bădescu a fost trimis in judecata pe 26 mai, pentru abuz in serviciu, luare de mita, operatiuni comerciale incompatibile cu functia publica.

            In acelasi dosar, au fost trimise in judecata sub control judiciar doua angajate ale Primariei Ploiesti – secretarul municipiului, Oana Iacob, si jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz in serviciu.

            Ancheta in acest dosar a vizat, initial, faptele de abuz in serviciu si luare de mita intr-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ea fiind ulterior extinsa de procurori si pentru fapte care au fost comise de Iulian Badescu in perioada in care acesta a fost senator, dar si in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

            In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul anului 2013, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, Badescu a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare, si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

            Potrivit DNA, prin faptele sale, Iulian Badescu si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu si a incalcat dispozitiile legii privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din legea privind finantele publice locale, bugetul local fiind prejudiciat cu suma de 8 milioane de lei, iar Asociatia ‘Lupii Galbeni 2012’ obtinand un folos necuvenit avand aceeasi valoare.

            Totodata, fostul primar al Ploiestiului este acuzat ca i-a pretins unui reprezentant al acelei asociatii, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie – februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Badescu a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

            Reprezentantul in cauza este chiar finantatorul Petrolului Ploiesti, Daniel Capra, care este si denuntator in dosar.

            Iulian Badescu este acuzat in acest dosar si de comiterea unor fapte penale comise in mandatul de senator pe care l-a detinut in perioada 2008 – 2012.

            El a fost arestat preventiv la inceputul lunii martie, iar cateva zile mai tarziu acesta a demisionat din functia de primar al Ploiestiului, dar si din toate functiile pe care le detinea in PSD, renuntand inclusiv la calitatea de membru al acestui partid. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.