Acasă Externe Franţa: Francois Hollande vrea guvern pentru zona euro

Franţa: Francois Hollande vrea guvern pentru zona euro

DISTRIBUIȚI

138450 – 20072015  – Presedintele francez Francois Hollande propune crearea unui guvern al zonei euro, cu un buget specific, precum și cu un parlament care să asigure controlul democratic, transmite Reuters.

            Francois Hollande a arătat, totodată, că este nevoie de acțiuni pentru ca cetățenii europeni să recâștige încrederea în proiectul european, încredere afectată de criza din Grecia.

            „Dar nu ne putem opri aici. Am propus să reluăm ideea lui Jacques Delors (fost comisar-șef european – n. r.) privind un guvern al zonei euro și să adaugăm la acesta un buget specific, precum și un parlament pentru a asigura controlul democratic”, a declarat Francois Hollande duminică.

            Presedintele francez a arătat că toate cele 19 state membre ale zonei euro au ales să se alăture uniunii monetare pentru că este in interesul lor și nimeni nu își asumă responsabilitatea de a iesi din ea.

            „Această alegere cere o organizare consolidată și, cu țarile care vor decide, o avangardă. Franța este pregatită deoarece, așa cum ne-a aratat Jacques Delors, ea crește mereu atunci când este la inițiativa Europei”, a mai arătat preşedintele Franţei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.