Acasă Externe Agenda Europeana Franţa: Premierul Guvernului Greciei: „Nu vom lăsa Europa să se divizeze”

Franţa: Premierul Guvernului Greciei: „Nu vom lăsa Europa să se divizeze”

DISTRIBUIȚI

  138187 – 08072015  – Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat miercuri în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg că guvernul său va continua eforturile de reformă, potrivit Stiripesurse.ro.

            Şeful executivului de la Atena le-a spus totodată eurodeputaţilor că referendumul organizat la 5 iulie i-a oferit un mandat pentru a soluţiona criza într-o manieră sustenabilă din punct de vedere social şi economic.

            El a mai atras atenţia că reformele trebuie să permită o împărţire a poverii, să creeze locuri de muncă şi să încurajeze antreprenoriatul. Şeful guvernului de la Atena a subliniat totodată că datoria publică a Greciei trebuie făcută să devină sustenabilă.

            „Este nevoie de un acord care să ne permită să zărim luminiţa de la capătul tunelului, cu reforme credibile, dar care să redistribuie în acelaşi timp povara şi pe umerii celor care o pot suporta”, a declarat Tsipras.

            El s-a declarat totuşi “încrezător” că Grecia va putea răspunde cerinţelor creditorilor “în următoarele două-trei zile”, potrivit AFP. „Nu vom lăsa Europa să se divizeze”, a adăugat el.

            Alexis Tsipras a fost audiat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile după referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de creditorii ţării – UE, BCE şi FMI – şi la o zi după ultimatumul fixat de partenerii din zona euro pentru a prezenta reforme credibile şi a evita intrarea ţării într-un haos financiar.

            Prim-ministrul elen s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu partenerii săi din celelalte 18 ţări din uniunea monetară, care iau acum în considerare deschis “scenariul negru” al unui Grexit dacă nu va fi găsit niciun acord privind un nou plan de ajutor pentru Atena. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.