Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Percheziţii la traficanţi de droguri de mare risc

Gorj: Percheziţii la traficanţi de droguri de mare risc

DISTRIBUIȚI

138400 – 16072015 – Procurorii DIICOT din Gorj  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au efectuat joi 14 percheziţii domiciliare în județele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi municipiul Bucureşti în cadrul unei acţiuni de destructurare a unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de risc.

            Potrivit unui comunicat al DIICOT, în anii 2014-2015, membrii grupului ar fi procurat ilegal atât din România, cât şi din Serbia şi Bulgaria  medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat în judeţele Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse între 25-60 lei/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor.

            Activitatea grupului era structurată pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde erau comercializate    prin intermediul membrilor grupului.

            S-a stabilit că membrii grupului  procurau drogurile de risc  de la dealeri de medicamente care la rândul lor le obţineau de la diferite depozite de medicamente din România. Ulterior, medicamentele  erau  distribuite către alţi membri ai grupului care îsi desfăşura activitatea în judeţele Mehedinţi şi Gorj  şi care asigurau  finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.

            Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componență substanțe cu efect psihoactiv, 200.000 de țigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei și o armă cu glonț de calibru 8 mm.

            Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Serviciul Român de Informaţii.

            Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară  din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, BCCO Cluj şi  BCCO  Bucureşti şi cu sprijinul   IPJ Gorj. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.