Acasă Externe Grecia: Ministrul de Finanţe grec, gata sa demisioneze

Grecia: Ministrul de Finanţe grec, gata sa demisioneze

DISTRIBUIȚI

138068 – 03072015  – Ministrul de Finante grec Yanis Varoufakis a estimat joi ca exista “100% sanse” sa se ajunga la un acord intre Atena si creditorii internationali dupa referendumul din 5 iulie. ”Se va ajunge la un acord fie ca rezultatul votului va fi da, fie ca va fi nu. Daca rezultatul va fi da, atunci va fi un acord prost, bancile se vor deschide cu un acord prost. Daca va fi nu, atunci vom avea un alt acord care va fi viabil, ceva in genul propunerilor pe care noi le-am facut in ultimele zile ”, a declarat Varoufakis, la BBC News.

El a facut apel la alegatorii greci sa voteze impotriva planului creditorilor internationali.

Varoufakis a mai spus ca „poate lucrurile se vor inrautati si mai mult inainte sa fie mai bune”, dar a subliniat ca este increzator ca un acord va fi atins.

Ministrii de finante din statele zonei euro au hotarat miercuri seara, in cadrul unei teleconferinte, sa continue negocierile cu guvernul de la Atena numai dupa referendumul de duminica prin care Grecia va lua o decizie privind acceptarea ori respingerea ultimelor propuneri ale creditorilor internationali.

Yanis Varoufakis a anutat ca in eventualitatea in care grecii vor vota duminica „da” la referendum, va demisiona din funcție, dar il va ajuta pe succesorul sau. – www.promptmedia.ro

foto:theotoc.gr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.