Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Cinci persoane puse sub control judiciar după percheziţiile de la Oficiul...

Iaşi: Cinci persoane puse sub control judiciar după percheziţiile de la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

DISTRIBUIȚI

 138267 – 10072015  – Procurorii DNA din Iași au începuturmărirea penală și i-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe Gica Dumitru şi Adriana Anca Acojocăriţei, consilieri în cadrul AFIR. – Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, pe care îi acuză de luare de mită, pe Vasile Mercaş şi Gheorghiţa Mercaş, pentru dare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, şi pe Nicu Irinel Ciauşu, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

            Potrivit unui comunicat al DNA. începând din anul 2011, Nicu Irinel Ciaușu a depus la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași mai multe documente în care a menționat în mod nereal că este beneficiarul proiectului întocmit în numele Întreprinderii individuale “Ciaușu Nicu Irinel”, în baza cărora a obținut în cadrul măsurii 112 – Instalarea tânărului fermier, o finanțare în valoare de 10.000 euro. În realitate, beneficiarii reali ai acestui proiect erau Vasile şi Gheorghiţa Mercaș.

            La data de 23 ianuarie 2015, Gica Dumitru și Adriana-Anca Acojocăriței, în calitate de consilieri în cadrul Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, cu ocazia unui control efectuat la ferma respectivă situată în localitatea Moșna, județul Iași, au pretins și primit suma de 400 de lei fiecare, de la cei doi Mercaș, pentru ca aceștia să nu constate eventuale nereguli.

            Cu ocazia efectuării controlului, cei doi consilieri au ridicat mai multe documente, printre care și Registrul Jurnal de Încasări și Plăți și Registrul Inventar.

            În data de 26 ianuarie 2015, Dumitru i-a cerut Gheorghiţei Mercaș să depună documentele menționate mai sus la Administrația Finanțelor Publice a Comunei Răducăneni și să le înregistreze cu o zi înainte sau cel mai târziu în ziua în care a fost efectuat controlul ferma respectivă (23.01.2015), lucru pe care aceasta din urmă l-a și făcut, ulterior depunând acele documente la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.