Acasă Externe India: Olimpicii români, cei mai buni la fizică în Europa

India: Olimpicii români, cei mai buni la fizică în Europa

DISTRIBUIȚI

138318 – 14072015  –  Olimpicii români au reeditat succesul repurtat în 2014 la Olimpiada Internaţională de Fizică, reuşind acelaşi palmares remarcabil – cinci medalii: două de aur, două de argint şi o medalie de bronz. Datorită acestui rezultat, România a ocupat din nou primul loc în Europa, respectiv locul 10 în lume, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

            Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Creţu (argint în 2014) şi Ştefan Eniceicu (aur în 2014), elevi în clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. De asemenea, lui Ştefan Eniceicu i-a fost decernat şi premiul special din partea Societatii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obţinut de un elev din Europa la proba teoretică (29,8 puncte din maximum de 30).

            Laureat cu aur la ediţia precedentă, Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut anul acesta o medalie de argint, performanţă atinsă şi de colegul său de liceu, Răzvan Radu (clasa a X-a). Medalia de bronz a intrat în posesia Ilenei Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică.

            Delegaţia României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti şi însoţită de Delia Davidescu (profesor la Liceul Internaţional de Informatică) şi Sebastian Popescu, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi.

            A 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Mumbai (India), în perioada 4-12 iulie, reunind peste 190 de concurenţi din 48 de ţări. – PROMPT MEDIA

foto:edu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.