Acasă Politic Investitor american interesat de pământ românesc

Investitor american interesat de pământ românesc

DISTRIBUIȚI

138094 – 03072015  138092 – 03072015  – Un mare investitor american a preluat peste 18.000 de hectare de teren arabil în judeţele Dolj, Teleorman şi Prahova. Şi asta indirect, prin achiziţionarea unuia dintre cei mai mari producători britanici, la rândul său proprietar de terenuri în ţara noastră, potrivit publicaţiilor din străinătate, potrivit Digi24.

            Compania britanică, de la care fondul de investiţii american a preluat cele peste 18.000 de hectare de teren arabil a intrat pe piaţa din România în anul 2000. De atunci, compania a continuat să se extindă preluând mai multe firme româneşti cu activitate în domeniul agriculturii din judeţul Teleorman, iar ultimele informaţii arată că în prezent, ţara noastră este a treia din portofoliul companiei.

            De altfel, în ultimii ani, străinii au investit din ce în ce mai mult în agricultura din România. Într-un top al investitorilor în terenuri doar pe primele trei locuri se află antrepenori români. Este vorba despre afaceristul Constantin Duluţe, Adrian Porumboiu şi Ioan Niculae. Următorii mari proprietari de terenuri agricol sunt străini: libanezi, italieni şi danezi. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.