Acasă Externe Israel: Premierul israelian nu susține Acordul nuclear de la Viena

Israel: Premierul israelian nu susține Acordul nuclear de la Viena

DISTRIBUIȚI

138489 – 21072015 – Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, califică susţinerea ONU a acordului în domeniul nuclear dintre Iran şi marile puteri drept o ipocrizie fără limite.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, califică susţinerea de către Consiliul de Securitate al ONU a acordului în domeniul nuclear între Iran şi marile puteri drept o ipocrizie fără limite.

La Ierusalim, secretarul american al apărării, Ashton Carter, a dat asigurări că Washingtonul va garanta securitatea Israelului.

Referindu-se la votul de la Naţiunile Unite în legătură cu Acordul de la Viena dintre Iran şi marile puteri premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a spus că este ziua în care conducătorul Iranului a reiterat intenţia de a distruge Israelul, stat membru al ONU, notează Radio România Actualități.

Premierul s-a referit la faptul că liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a publicat pe Twitter un videoclip care cheamă din nou la distrugerea Israelului, un stat membru al ONU, iar Consiliul de Securitate a votat ridicarea sancţiunilor împotriva Teheranului..

Aflat în vizită în Israel secretarul american al apărării, Ashton Carter, a fost primit cu căldură la Statul Major de către omologul său israelian Moshe Bogie Ya’alon.

El a promis că Washingtonul va ajuta Israelul să se apere inclusiv prin continuarea finanţării, exerciţii comune şi echipamente de vârf, precum avioane F-35.

Anterior, premierul israelian a comentat că „dacă Acordul nuclear de la Viena este atât de bun pentru Israel şi vecinii arabi, de ce ar trebui compensaţii şi cum poate fi compensată o ţară în faţa unui regim terorist după ce acordul deschide calea pentru Teheran ca să se înarmeze nuclear”. PROMPT MEDIA

foto:actualitati -romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.