Acasă Politic Italia: Casa tradițională românească de la EXPO Milano, adusă acasă

Italia: Casa tradițională românească de la EXPO Milano, adusă acasă

DISTRIBUIȚI

138460 – 20072015  – Peste 500.000 de persoane au vizitat pavilionul României de la Expoziţia Universală de la Milano în cele aproape trei luni trecute de la deschidere.

Principala atracţie pentru turişti este, potrivit lui Georgian Ghervasie, comisarul general al pavilionului, casa tradiţională din Delta Dunării, realizată din lemn şi acoperită cu stuf. El a subliniat că organizatorii vor să demonteze casa şi s-o transporte la Bucureşti.

„E o idee ambiţioasă pe care o avem acum – de a-l duce în România, de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat în 1939 de la Paris, când Dimitrie Gusti a adus o casă la Muzeul Satului. Dimitrie Gusti a fost comisar general al României şi în 1937 şi în 1939, la New York şi la Paris şi de la Paris a adus casa în Muzeul Satului. Pavilionul României nu impresionează prin dimensiune, ci prin conţinut„, a spus Georgian Ghervasie, citat de Radio România Actualități.

Expoziţia Universală de la Milano are ca temă „Hrănirea Planetei. Energie pentru Viaţă? şi la care participă 140 de ţări. Ea este deschisă până pe 31 octombrie.

Ziua României la acest târg va fi sărbătorită pe 29 iulie, de ziua Imnului Naţional.  – PROMPT MEDIA

foto:RRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.