Acasă Externe Italia: Imnul României, sărbătorit la Expo Milano

Italia: Imnul României, sărbătorit la Expo Milano

DISTRIBUIȚI

138652 – 27072015 –  Pavilionul României va organiza, miercuri, 29 iulie, Ziua României la Expo Milano 2015. Conform tradiției, fiecare țară participantă la expoziția universală își alege o zi națională.

România va sărbători pe 29 iulie, dată care coincide cu celebrarea Zilei Imnului Național al României.

Conceptul Pavilionului pornește de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale, integrate în fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video, soluţii tehnologice inovatoare.

Pe 26 iulie, s-a atins numărul record, potrivit comisarului general pentru România, de 750.000 de vizitatori.

Până în momentul de față, adică la mijlocul duratei expoziției, pentru primele trei luni, am avut o serie de evenimente economice, culturale, educațioanle, care s-au desfășurat în cadrul Pavilionului României, în peste 20 de evenimente, unele cu durată de câteva ore, altele cu durată de câteva zile, în afara faptului că avem în mod curent pentru fiecare lună alternanță între jazz, teatru non verbal, dans contemporan și teatru de improvizație”, susține comisarul Georgian Ghervasie, citat de Radio Romania Actualitati.

Peste 70% dintre viziatorii pavilionului țării noastre sunt italieni. ”Cât privește numărul de vizitatori, sigur că lunile mai și iunie au cunoscut un număr relativ ridicat de vizitatori, acum, în iulie, odată cu venirea sezonului foarte călduros, s-a semnalat o mică scădere, dar vreau să vă anunț un lucru foarte important, și anume, că în cursul zilei de astăzi, 26 iulie, atingem numărul de 750.000 de vizitatori de la începutul Expoziției și până acum”, susține Ghervasie.

Ne gândim nu neapărat că în luna august vom recupera, mai ales că atunci este o lună de vacanță, este foarte cald și nu se întâmplă să vină foarte mulți vizitatori, în schimb noi, și pe baza estimărilor organizatorilor de la Expo, ne gândim că pentru lunile septembrie și octombrie sunt deja estimați mai mulți vizitatori ca până în momentul de față, în așa fel încât, probabil, că vom atinge obiectivul nostru stabilit – adică cel de 2 milioane de vizitatori până la sfârșitul Expo” mai spune comisarul general Georgian Ghervasie.

Ziua națională la Expo Milano reprezintă momentul de maximă vizibilitate pentru fiecare țară participantă și, cu această ocazie, Pavilionul României va organiza o serie de acțiuni de diplomație publică și economică menite să genereze interesul pentru cultura și mediul investițional românesc. Delegația României la eveniment va fi condusă de Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă de la pavilionul țării noastre de la Expo Milano.

Programul special al Zilei României va începe cu ceremonia oficială de arborare a steagurilor și de intonare a imnurilor naționale.

 După momentul oficial, vizitatorii Expoziției vor avea ocazia să asiste la un moment artistic de dansuri populare și să admire costumele tradiționale românești, într-un spectacol de culoare și sunet susținut de ansamblul folcloric ”Cindrelul-Junii Sibiului”, care va cuprinde toată aria din sit-ul expozițional.

În cadrul aceleiași zile, va fi organizat un Forum de afaceri și investiţii în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României la care vor participa oameni de afaceri români și italieni, cu scopul de a dezvolta noi parteneriate de colaborare în domenii în care firmele românești și-au dovedit competitivitatea în plan internațional, dar și proiecte ale investitorilor de succes italieni în România.Seara se va încheia tot pe sunetul muzicii, de data acesta adresată melomanilor, printr-un concert extraordinar susținut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal și cu participarea sopranei Anita Hartig.

La aceste evenimente vor participa reprezentanți ai autorităților române și italiene, reprezentanți ai corpului diplomatic, membri ai comunităților de afaceri din cele două țări, membri ai numeroasei comunități românești din Italia, jurnaliști, publicul larg, se mai menționează în comunicatul de presă transmis.

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Naţional al României – „Deşteaptă-te, romane!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

„Deşteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.  PROMPT MEDIA

foto:actualitati-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.