Acasă Externe Italia: Poşta Română merge după românii plecaţi în Italia

Italia: Poşta Română merge după românii plecaţi în Italia

DISTRIBUIȚI

 138639 – 24072015 – Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) şi Poşta Română au semnat, la 22 iulie 2015, un protocol de colaborare, prin care cele două entităţi își propun să elaboreze programe și servicii destinate comunității românilor din Italia. Serviciile Poştei Române, una dintre instituţiile cele mai de încredere din România, vor veni astfel în sprijinul celor peste un milion de români şi 46.000 de firme româneşti din Italia, potrivit unui comunicat al CCIRO Italia.

            Prin semnarea acestui protocol, Poşta Română îşi manifestă intenția fermă de a prospecta oportunitățile de afaceri de pe piața italiană, oferind, prin intermediul CCIRO Italia, servicii cu caracter profesional comunității românești și antreprenorilor italieni.

            La rândul său, CCIRO Italia și-a asumat angajamentul de a promova produsele și serviciile Poștei Române pe piața italiană, în mod special în cadrul comunității românilor din Italia.         ”Această colaborare se axează pe două direcții. În primul rând, vom identifica cele mai bune soluții care să faciliteze deschiderea unor puncte de lucru ale Poștei Române, în franciză, în Italia. Ceea ce putem afirma, cu certitudine, este faptul că aceste puncte de lucru vor fi deschise în paralel cu birourile de promovare turistică și servicii ale CCIRO Italia, pentru a facilita accesul conaționalilor noștri din Italia la un pachet complex, format din servicii ale Poștei Române, servicii turistice şi sprijin pentru întreprinzători”, a declarat Eugen Terteleac, preşedintele CCIRO Italia.

            Potrivit lui Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române, cea de-a doua direcţie a colaborării are şi un caracter social, pe lângă cel comercial.

            ”Vom analiza posibilitatea de a transfera, în Italia, servicii precum plata pensiilor, transferul de bani la comisioane competitive, plata facturilor la utilităţile din România, plata taxelor şi a impozitelor către statul român. De asemenea, ne dorim să punem la dispoziţia românilor din Italia un serviciu de curierat pe modelul Poştei Rapide şi să dezvoltăm alte produse şi servicii dedicate acestei comunităţi”, a declarat şeful Poştei Române, citat în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

2 COMENTARII

  1. Sa se investeasca! De prea mult timp se pare ca nu s-a mai investit nimic in aceasta companie. Doar vorbele nu vor schimba nimic si sunt prea multe vorbe de lauda si prea putine fapte. In oficiile postale sunt aceleasi probleme ca si acum 5 ani, poate si mai mari.

  2. Este inca ineficienta. Este loc de crestere a eficientei proceselor interne ale Postei Romane pana la a concura cu DHL. Se poate si nu este greu. Mai intai sa fie rentabila, apoi sa se investeasca in ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.