Acasă Cultura/Media Marea Britanie: Concursul de internațional de canto Operalia câștigat de Ioan Hotea

Marea Britanie: Concursul de internațional de canto Operalia câștigat de Ioan Hotea

DISTRIBUIȚI

138461 – 20072015  – O soprană norvegiană și un tenor român au câștigat duminică la Londra Concursul de internațional de canto Operalia, inițiat și patronat de celebrul tenor spaniol Placido Domingo pentru a încuraja tinerele talente.

Soprana Lise Davidsen, 28 de ani, a câștigat competiția feminină, în timp ce tenorul român Ioan Hotea, 25 de ani, a fost învingător în categoria masculină a concursului desfășurat la Londra.

Davidsen, proaspăt licențiată a Academiei Regale a Danemarcei, urmează să își facă în curând marele debut la Opera de Stat a Bavariei din Munchen, în rolul Ortlinde din „Walkiria”, semnată de Richard Wagner.

Ioan Hotea a interpretat rolul lui Tebaldo din „I Capuleti e i Montecchi” de Vincenzo Bellini la Opera Națională din Paris în aprilie 2014. Fostul membru al Operei Naționale din București va urca pe scenă în rolul lui Ferrando din „Cosi fan tutte” la Wiesbaden.

Am fost întotdeauna interesat de tinerii cântăreți care promit. M-am gândit mereu la enormele dificultăți pe care trebuie să le înfrunte acești tineri artiști când își încep cariera”, a declarat Placido Domingo, 74 de ani, care a lansat „Operalia” în 1993, citat de Digi24.

Din juriu au făcut parte nume prestigioase ca Rolando Villazon, Erwin Schrott, Nina Stemme și Sonya Yoncheva, toți foști laureați ai concursului. – PROMPT MEDIA

foto:digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.