Acasă Centru Mures Mureş: Percheziţii la suspecţi de comerţ cu muzică şi filme protejate

Mureş: Percheziţii la suspecţi de comerţ cu muzică şi filme protejate

DISTRIBUIȚI

138147 – 07072015  – Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au efectuat, marţi dimineaţa, patru percheziţii în Mureş, fiind vizat  punctul de lucru al unei societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul tipăririi de coduri de acces pentru pagini de internet, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

            Acţiunea poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice vizează mai multe persoane bănuite de implicarea în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani şi infracţiuni de punere la dispoziţia publicului de opere, fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de streaming cu acces restricţionat  (care pun la dispoziţia publicului, ilegal, filme şi muzică), potrivit unui comunicat al IGPR.

            Din cercetări a reieşit că, din 2011 până în prezent, persoanele în cauză ar fi pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a trei site-uri tip streaming, opere protejate. Valoarea sumelor obţinute din activităţile ilegale şi supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 500.000 de lei.

            Au fost puse în aplicare mandate de percheziţie informatică şi două mandate de aducere a persoanelor bănuite la audieri.

            Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR.

            La percheziţiile desfăşurate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au participat şi luptători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.