Acasă Centru Mures Mureş: Percheziţii la suspecţi de evaziune prin achiziţii intracomunitare de vin

Mureş: Percheziţii la suspecţi de evaziune prin achiziţii intracomunitare de vin

DISTRIBUIȚI

138362 – 15072015  – Poliţiştii din Mureş, sprijiniţi de luptători ai SAS Mureș și jandarmi, au efectuat miercuri dimineaţa 17 percheziţii în judeţele Mureş şi Harghita pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de evaziune fiscală prin achiziții intracomunitare de băuturi alcoolice.

            Din cercetările efectuate de polițiști a reieşit că, în anii 2014 şi 2015, doi bărbaţi, din Târgu Mureş, ar fi achiziţionat din spaţiul intracomunitar vin pe care l-ar fi comercializat în unităţi de profil din mai multe judeţe, potrivit unui comunicat al IPJ MUreş.

            De asemenea, a mai rezultat că aceştia nu ar fi întocmit documente justificative, nu ar fi înregistrat și declarat în totalitate operaţiunile comerciale şi veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate bugetul consolidat al statului.

            A fost dispusă începerea urmăririi penale față de cei doi bărbaţi pentru evaziune fiscală prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

            Mărimea prejudiciului cauzat bugetului de stat urmează a fi stabilită de către inspectorii antifraudă detaşaţi în cadrul Parchetului Tribunalului Mureş, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.