Acasă Externe Parlamentul grec a aprobat măsurile de austeritate cerute de creditori

Parlamentul grec a aprobat măsurile de austeritate cerute de creditori

DISTRIBUIȚI

138397 – 16072015  –   Parlamentul de la Atena a aprobat în cursul nopţii de miercuri spre joi principalele condiţii economice stabilite de Guvernul elen cu liderii Eurogrupului.

            În favoarea acordului au votat 229 de parlamentari, în timp ce 64 s-au pronunţat împotrivă. Şase deputaţi s-au abţinut de la vot, iar unul a absentat.

            Dezbaterile au fost tensionate, în contextul în care peste 13 mii de persoane protestau în Piaţa Syntagma.

            Preşedintele Parlamentului, Zoe Konstantopoulou, a părăsit plenul de două ori, denunţând măsuri care ar duce în opinia sa la „genocid social” şi ar echivala cu o „lovitură de stat”.

            Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat că votul din Parlamentul grec este un pas important, dar oficialul susţine în continuare o ieşire temporară a Greciei din zona euro.

            „A fost un pas important”, a spus Schaeuble pentru postul de radio Deutschlandfunk, adăugând că susţine posibilitatea unui Grexit temporar, până ce va fi clar că aceasta nu mai este o opţiune.

            Miniştrii de Finanţe din zona euro s-au reunit într-o teleconferinţă joi pentru a discuta despre criza din Grecia. – PROMPT MEDIA

foto:europafm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.