Acasă Sud Calarasi Percheziţii în Călăraşi şi Vaslui: Fraude uriaşe cu credite luate de la...

Percheziţii în Călăraşi şi Vaslui: Fraude uriaşe cu credite luate de la bănci

DISTRIBUIȚI

138226 – 09072015  – Procurorii DIICOT efectueaza joi 16 perchezitii in judetul Calarasi, precum si intr-o comuna din judetul Vaslui, in cadrul unei actiuni de destructurare a unei grupari specializata in fraude cu credite luate de la banci, dar si fonduri UE pentru o ferma agricola, prejudiciul fiind de aproximativ 24 milioane euro, potrivit Ziare.com.

            Conform unor surse judiciare, perchezitiile au loc in localitatile Floroaica si Valcele din Calarasi, precum si in comuna Dragomiresti din judetul Vaslui.

            Anchetatorii sustin ca, din anul 2006 pana in prezent, a fost constituit un grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune (persoanele vatamate fiind institutii bancare), evaziune, folosirea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice, obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si transmiterea fictiva a partilor sociale si spalare de bani.

            Intreaga activitate infractionala se desfasura in cadrul unei ferme agricole apartinand liderului gruparii, Marian Moise, situate in comuna Valcele, judetul Calarasi, aceasta ferma fiind o adevarata „gaura pentru investitii”.

            Din 2006, membrii gruparii, formate din Marian Moise si rude apropiate, au obtinut mai multe credite de la o banca pe doua firme, insa banii au fost folositi in alte scopuri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.