Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Pune UNPR de-un 23 august şi întoarce armele?

Pune UNPR de-un 23 august şi întoarce armele?

DISTRIBUIȚI

 138571 – 23072015 –  Dar dacă pune UNPR de-un 23 august şi întoarce armele? Şi dacă refuză UDMR să intre la guvernare alături de penelişti, dorind să se păstreze pentru alegerile din 2016, pentru ca anul viitor să-i prindă numai buni de scos din cutie pentru băncile puterii?

Cu UNPR nu ar fi un şoc, ţinând cont de istoria progresiştilor alături de guvernul Emil Boc: ar pune arhicunoscuta placă a ”interesului naţional” şi şi-ar vedea liniştiţi de ciolan. Este greu de căzut că un personaj precum Gabriel Oprea ar rata ocazia să fie în prim-plan, erijându-se în element vital pentru stabilitatea cabinetului, mai ales că au apărut deja zvonuri că în PSD se cristalizează facţiunea Dragnea-Zgonea, care face ochi dulci uneperiştilor.

Însă ce ne facem cu UDMR şi ALDE? Maghiarii nu sunt campioni ai popularităţii în rândurile alegătorilor (riscând, astfel, până în 2016, o erodare mai mare decât s-ar fi aşteptat), dar întrebarea-cheie se pune în cazul formaţiunii conduse de Tăriceanu şi Daniel Constantin: este ea prea tânără ca să nu se înghesuie la putere, din sete de afirmare, chiar şi alături de PNL-PDL (cei dintâi atât de blamaţi după ruperea USL)? Sau politicienii din ALDE sunt suficient de consecvenţi, încât să nu „reevalueze”, ca Traian Băsescu? A doua variantă pare mai credibilă, având în vedere că, momentan, nu a răsuflat nimic în presă în legătură cu posibile disidenţe în noul partid, însă poţi să ştii de unde sare iepurele oportunist?

În acest context marcat de frământări, soluţia de compromis ar fi ca istoria să se repete, după modelul anului 1991: guvern politic (într-o mai mare măsură decât cel de atunci, condus de Teodor Stolojan), dar cu un premier tehnocrat, unul care să dea impresia de mediator, de om neimplicat, care calmează spiritele, un profil atât de necesar, după toate convulsiile şi furtunile (din păcate, nu toate într-un simplu pahar cu apă). Şi, mai ales, cabinet după calapodul lui Tăriceanu din 2007: guvern minoritar, sprijinindu-se în ”cârjele” de 16%. – (sursa: www.psnews.ro )   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.