Acasă Externe Rep. Moldova: Dosarul privind diploma de studii a lui Chiril Gaburici a...

Rep. Moldova: Dosarul privind diploma de studii a lui Chiril Gaburici a fost clasat

DISTRIBUIȚI

138073 – 03072015  – Dosarul privind diploma de studii a fostului premier al Rep. Moldova, Chiril Gaburici, a fost clasat la cererea avocaților care au invocat expirarea termenului de prescripție. Procuratura Generală a precizat că infracțiunea care i se impută fostului premier face parte din categoria infracțiunilor ușoare, cu un termen de prescripție de doi ani, pretinsa faptă de care era acuzat Chiril Gaburici fiind comisă acum 20 de ani, notează Agerpres.

Diploma de studii a lui Chiril Gaburici a ajuns în vizorul Poliției în luna martie 2015, după ce o investigație a Ziarului de Gardă a scos la iveală mai multe inexactități în CV-ul acestuia.

Ministerul de Interne a întocmit ulterior un dosar pe care l-a transmis Procuraturii Generale, dosarul conținând, între altele, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii. Potrivit presei de la Chișinău, expertiza Ministerului de Interne a arătat că diploma fostului șef al guvernului moldovean era falsă. La 12 iunie, la o zi după ce a fost audiat de procurori în acest dosar, premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia. El a explicat că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele cu care se confruntă Rep. Moldova și nu de diplomele sale de studii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.